Depero futurista

Depero futurista va ser projectat com un llibre promocional de l’editorial milanesa Dinamo Azari i al mateix temps com una mena de portfolio de l’obra gràfica de Fortunato Depero. Els experiments tipogràfics que conté i, especialment, la seva enquadernació a base de rosques i cargols d’alumini, l’han convertit en un llibre-objecte, veritable manifest del Futurisme.

Depero futurista, coberta

El fet de relligar els fulls amb aquest sistema tan inusual atorga al llibre una qualitat gairebé mecànica, coherent amb l’estètica i el pensament futurista que glorificava la màquina i celebrava el triomf de la tecnologia sobre la natura.

Depero futurista, tipografia_1

Els elevats costos de producció no van permetre que es publiqués tota l’edició prevista i el llibre ha quedat com una raresa més de l’avantguarda. Encara més rara era una edició limitada a 10 exemplars amb les cobertes metàl·liques que havia de regalar-se a personalitats com ara Marinetti o Mussolini.

Depero futurista, tipografia_2

Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari