Eileen Gray

L’Architecture Vivante va ser una revista publicada entre 1923 i 1932 dedicada a promoure l’arquitectura d’avantguarda. Amb un total de 42 volums, tenia format de portafolis que incloia un fascicle amb text i diverses làmines soltes. El número 26   corresponent a l’hivern de 1929, estava dedicat a la casa E. 1027 d’Eileen Gray, la residència d’estiu a la Costa Blava que compartiria amb el seu amant, Jean Badovici, editor de la revista. Sota la denominació E.1027, aparentment mecanicista, s’amaga un criptograma amb el nom de la parella.


Le Corbusier es va sentir tan fascinat per la casa que va voler deixar la seva empremta pintant 8 murals a l’interior, un gest que no va agradar gens a Eileen Gray que ho va considerar un acte prepotent i vandàlic. En qualsevol cas, l’arquitecta ja no vivia allà. Havia abandonat la casa uns anys abans després de la ruptura amb Badovici.

Amb el temps l’E. 1027 es va convertir en una ruïna moderna, pràcticament oblidada com la seva autora. En canvi Le Corbusier, a qui la casa sovint s’atribuïa erròniament, va seguir lligat a aquell indret. L’any 1952 va construir el seu Cabanon en un terreny adjacent i 13 anys després moria mentre es banyava a la platja, just davant de la casa.

Vegeu també el llibre Aires modernos: E. 1027, maison en bord de mer – Eileen Gray y Jean Badovici, 1926-1929 i altres obres sobre Eileen Gray a la biblioteca:

Eileen Gray: designer and architect [DVD]

 Eileen Gray / Stephan Hecker, Christian F. Müller

Eileen Gray / Caroline Constant

Eileen Gray / François Baudot

Eileen Gray / Peter Adam

Eileen Gray: oeuvres sur papier

Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s