Josep Renau

Josep Renau (València, 1907- Berlín, 1982) va ser un grafista compromés ideològicament amb l’esquerra. Aquestes Instrucciones militares al cabo y al sargento del Ejército Popular  es publicaven l’any 1938 poc abans de la desfeta republicana i de l’exili de l’autor cap  a Mèxic el maig de 1939.

Renau era un especialista en el fotomuntatge de contingut polític en la línia de l’alemany John Heartfield. La imatge que il·lustra aquest díptic apareix també en la sèrie Los trece puntos de Negrín, la representació gràfica del programa propagandístic i estratègic del govern socialista de Juan Negrín durant la Guerra Civil.

Probablement el dibuix va ser creat pel full d’instruccions que presentem i posteriorment reutilitzat, convenientment modificat en un nou context, per il·lustrar el punt 11 de l’ideari del govern de Negrín que feia referència, precisament, al paper de l’exèrcit.

Ejército nacional al servicio de la República y libre de tendencias y partidos (Los 13 puntos de Negrín; 11). Josep Renau, 1938

Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari