Qui som

El Fons de Reserva Enric Bricall de la Biblioteca d’Elisava és una col·lecció especial de llibres que, per la seva excel·lència tipogràfica, constitueixen una representació de l’avantguarda gràfica del segle passat. És una col·lecció a cura de Glòria Farré-Escofet i del bibliotecari Andreu Jansà Matussek.

La idea es va iniciar l’any 2006  i és, en certa manera, hereva de la Beca Enric Bricall concedida entre 2000 i 2005. Ambdós projectes comparteixen un mateix esperit i una manera d’entendre el disseny representada per la visió profundament humanista de l’Enric Bricall. Recordem que va ser ell qui va impulsar la creació de la Biblioteca d’Elisava que actualment porta el seu nom. La Glòria Farré-Escofet és la responsable de la vetlla d’aquest llegat des d’un sòlid coneixement de la història i la cultura del disseny i, especialment, des d’una sensibilitat que li atorga una certa mirada sobre els objectes i el seu procés creatiu.

L’objectiu del Fons de Reserva Enric Bricall és adquirir, preservar i difondre un tipus de material imprès que, pel seu disseny gràfic i editorial representa una ètica i una estètica fermament arrelades en el concepte de modernitat que va caracteritzar bona part del segle passat. Es tracta d’oferir una mirada contemporània sobre els creadors que, a través del disseny de llibres, han conformat la cultura gràfica del segle XX. Des de la Biblioteca creiem que l’obra d’aquests mestres irradia una filosofia vàlida i inspiradora per a les noves generacions de dissenyadors que es formen a Elisava.

__________________________________________________________

El Fons de Reserva Enric Bricall està composat per llibres que, degut a la seva naturalesa, cal preservar a part i en condicions especials. És un patrimoni de l’Escola Elisava que volem difondre i fer accessible i alhora garantir-ne la seva bona conservació.

És per això que aquest fons està exclòs de préstec i no és de lliure accés. Per consultar-lo cal adreçar-se al taulell amb antelació. Els documents que formen part d’aquesta col·lecció s’identifiquen al catàleg amb les sigles FREB.

Periòdicament s’organitzen exposicions temàtiques del Fons que es mostren a la vitrina de la Biblioteca i que apareixen recollides en el blog https://elisavafreb.wordpress.com/

Per a qualsevol qüestió sobre l’accessibilitat i el contingut del Fons de Reserva adreçeu-vos al bibliotecari Andreu Jansà  ajansa@elisava.net

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s